El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha assegurat aquest divendres que les jubilacions anticipades no es penalitzaran aquest any. Escrivá s’ha pronunciat així en una entrevista a TV3, en què ha assenyalat que s’està «molt a prop» de tancar l’acord amb els agents socials sobre la reforma del sistema de pensions.

«Tenim ja un acord programàtic dels elements i ara estem intercanviant el text legal», ha detallat, ja que els sindicats i la patronal «volen veure com es plasmarà en l’articulat de la llei». El tancament de l’acord, a afegit el ministre, és «qüestió de dies».

La reforma pactada inclou un «mecanisme reglat» i «indefinit» per revalorar sempre les pensions amb l’IPC i així, ha remarcat Escrivá, «mantenir el poder adquisitiu». També contempla un sistema d’incentius per «propiciar que l’edat efectiva de jubilació s’aproximi a la legal».

Escrivá ha remarcat que la reforma del sistema de pensions, que s’executarà en diverses fases, està pensada per «durar dècades», i no vol que «ningú es vegi afectat de forma sobtada per un canvi normatiu».

El ministre ha negat que els eros anunciats per la banca estiguin vinculats a l’ajornament de la penalització de la jubilació anticipada.