Els estudiants de quart d’ESO que han completat la formació al programa Laboràlia 2020-2021 van rebre ahir a la Sala de Columnes de l’Ajuntament de Manresa el diploma que acredita la seva participació en el projecte. El lliurament del document acreditatiu de la seva formació va ser a càrrec de l’alcalde de Marc Aloy Guàrdia, alcalde de la capital del Bages.

Un total de 67 alumnes d’ESO han finalitzat amb èxit la formació al Laboràlia 2020-2021. El programa, que té l’objectiu que els alumnes es familiaritzin amb oficis i que obtinguin el graduat en educació secundària, és impulsat pel consistori manresà i té el suport de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona.

A l’acte, amés de l’alcalde, hi van assistir el regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat; i la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas; i l’alumnat, professorat i els implicats en el projecte. Durant l’acte es va fer una valoració del curs i es van lliurar els diplomes als alumnes d’una edició en què han participat vuit centres de secundària: Guillem Catà, Lluís de Peguera, Cal Gravat, Pius Font i Quer, Joviat, Lacetània, Institut SIS i La Salle Manresa.

Laboràlia és un projecte consolidat que es fa des del 2002 i pel qual han passat més d’un miler de joves. La seva finalitat és facilitar la transició de l’escola a la feina o a altres tipus de formació als estudiants de 4t d’ESO dels centres de secundària de Manresa. Així es fa possible que es familiaritzin amb diferents oficis i el mercat laboral, per assolir l’èxit educatiu, perquè completin els estudis secundaris i obtinguin el graduat en ESO.

Les activitats formatives que s’han fet al llarg del curs s’han estructurat en 2 blocs: orientació laboral-acadèmica i tastets d’oficis: administratiu-informàtica, perruqueria, arts, lampisteria, animació sociocultural, salut i imatge digital.

El Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO) s’ha fet càrrec de la coordinació i avaluació del projecte junt amb la secció d’Ensenyament.