El programa de desenvolupament local de Manresa Treball al Barris 2020, conegut com a Dinamo XV, ha permès que des del mes de febrer i fins ara s’hagin contractat 26 persones, 20 a la línia de plans d’ocupació i 6 a la línia de la Casa d’Oficis, un programa dedicat a joves d’entre 16 i 29 anys, segons ha informat l’Ajuntament de Manresa. El projecte Treball als Barris està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social i és gestionat pel Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO), amb col·laboració de la regidoria del Centre Històric i el departament de Territori de l’Ajuntament de Manresa. El programa pretén fomentar l’ocupabilitat dels residents al nucli antic en situació de vulnerabilitat.

Dins els plans d’ocupació hi ha dues línies. La primera és per a persones residents al Centre Històric, amb un total de 14 persones contractades, de les quals 8 dones i 6 homes, que han realitzat una formació prèvia al contracte. La segona línia és de contractacions de perfils tècnics, que ocupen 6 llocs de treball amb incidència al nucli antic de Manresa.

En les actuacions de la primera línia, 8 persones, entre elles dues dones, han estat destinades a la brigada de polimanteniment, que actualment està fent treballs de rehabilitació al Xalet de Casa Caritat i al Teatre Conservatori. També s’han contractat 2 auxiliars d’equipaments, 2 auxiliars de neteja i 2 auxiliars de suport del Centre Històric. En l’altr alínia, s’han incorporat una formadora del prelaboral, una coordinadora dels plans d’ocupació del programa, una coordinadora d’obres, un oficial de polimanteniment i dos tècnics dinamitzadors. Dins el programa de la Casa d’Oficis, 6 joves, la majoria residents al Nucli Antic, han signat contractes de formació i aprenentatge amb el qual durant 6 mesos executaran obres de rehabilitació al Xalet de Casa Caritat.