La Diputació de Barcelona ha aprovat el projecte Conca Tech presentat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) al programa «Treball Talent i Tecnologia», fet que suposa una inversió de 204 mil euros per ajudar la indústria de la Conca d’Òdena a crear llocs de treball gràcies a la transformació digital.

El programa serà liderat i coordinat per la MICOD, que gestionarà el total de dotació econòmica que han rebut els set ajuntaments, i s’allargarà fins al desembre del 2022. Conca Tech formarà en tecnologia els treballadors i empreses de la Conca en el packaging, una cadena de valor que es considera prioritària al territori.

Per tal d’escollir a quin sector industrial se centraria el projecte Conca Tech, l’Ajuntament d’Igualada va encarregar l’elaboració d’un mapa del teixit empresarial de la comarca de l’Anoia per cadenes de valor, estudiant i analitzant la realitat empresarial del territori. De l’estudi en va sortir la cadena de valor en què se centrarà aquest projecte, el sector del packaging i les arts gràfiques de gran consum, un dels principals negocis de la comarca de l’Anoia. Aquest sector és el sisè més important en nombre d’empreses i ocupació i el setè en facturació de la Conca d’Òdena.

El programa Treball Talent i Tecnologia arriba a tots els municipis de la província de Barcelona (entre els quals, la trentena de municipis bagencs) amb una dotació de 10 milions d’euros però, en el cas de la Conca d’Òdena, els alcaldes d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí han decidit unificar l’ajut i canalitzar-lo a través de la Mancomunitat per poder donar continuïtat al projecte de formació ocupacional que ja té en marxa la MICOD, en una aposta per la indústria.

Una de les primeres accions del projecte, que arrencarà en els propers dies, és la contractació d’una empresa externa que farà l’anàlisi i diagnosi de la cadena de valor escollida. Això servirà per identificar els reptes d’aquesta cadena de valor i, d’aquí, es desprendran tot un seguit d’actuacions que hauran d’executar-se abans de finalitzar l’any 2022.