Mobles Manresa, una botiga històrica, situada a la carretera de Cardona de la capital del Bages, tanca portes. Ho farà a finals de juliol i està en procés de liquidar l’estoc de què disposa. Ha estat una decisió a la qual «hem donat moltes voltes, ja fa tres anys vam fer una temptativa de tancar», diu el seu fundador, Albert Torras. En els últims anys, apunta l’empresa, el mercat ha canviat i també ho han fet els gustos i els costums del consumidor. Finalment, la família Torras, propietària també de la botiga Albert Disseny, integrada en la cadena Kibuc, ha decidit «reorientar l’estratègia empresarial» i donar per finalitzada l’etapa de Mobles Manresa.

L’establiment, dedicat a la venda del moble genèric, fa 8 mesos que va començar la liquidació. La voluntat de la propietat ha estat mantenir-lo obert, i el 2009, en plena crisi econòmica, es va fer un canvi de local i se li va donar una nova empenta, amb una oferta de moble d’una gamma mitjana-baixa. Però les necessitats del mercat han obligat a fer un canvi estratègic. A més, Albert Disseny, a escassos metres de Mobles Manresa, ha fet un gran creixement i ha anat prenent sentit a mantenir un projecte paral·lel com la històrica Mobles Manresa. Torras apunta que s’han plantejat donar un nou enfocament al local, que és de propietat i de 1.000 metres quadrats, però que finalment es posarà a lloguer.

Mobles Manresa es va crear l’any 1966 i ha ocupat diferents locals a la carretera de Cardona. El 2009 es va inaugurar l’establiment actual, al 58-60 de la carretera de Cardona.