Les cooperatives Abacus i Som s’han fusionat i han configurat el primer operador de l’anomenada economia social especialitzat en continguts culturals i educatius, amb 48 establiments a Catalunya, València i les Illes Balears.

La fusió va rebre ahir l’aval de les assemblees de les dues entitats socials, que va valorar que guanyant grandària estaran més ben preparades per afrontar els reptes derivats de la digitalització, segons van destacar ahir en un comunicat. El fet de ser complementàries, malgrat operar al mateix sector, farà possible garantir tots els llocs de treball malgrat el procés de fusió, van assegurar les dues cooperatives. Amb la fusió, la nova entitat de l’economia social, que neix amb uns fons propis de 35 milions d’euros, tindrà prop d’un milió de socis i 40.000 subscriptors i planeja arribar a unes vendes de 91 milions d’euros aquest 2021.

El naixement d’aquesta cooperativa permetrà accelerar el procés de digitalització en què està immersa la cultura i l’educació en tots els seus àmbits, del model de creació als hàbits de consum, la distribució i els nous suports.