El sector logístic i industrial «ha batut totes les previsions» i ha tancat el segon trimestre amb una revalorització del 4,3% dels actius, segons l’informe «Índex CBRE» de valoracions d’actius immobiliaris pertanyents a les societats cotitzades de l’Estat. En termes generals, la consultora ha manifestat un «optimisme moderat» respecte a trimestres anteriors, amb el segment logístic i residencial com a «clars triomfadors» i un fre en el descens registrat en el retail i les oficines. Aquest últim segment s’ha començat a moure de manera positiva a principis de l2021, especialment a Barcelona, amb nivells d’ocupació i demanda «molt interessants».

El sector de les oficines, amb ajustaments negatius els últims períodes, ha iniciat un «petit canvi de cicle», amb una revalorització dels actius de l’1% i inversors centrats en la cerca de producte de qualitat. CBRE ha alertat d’una «polarització» d’aquest segment, amb rendes, ocupacions i absorcions «estables» en el sector dominant. En canvi, el sector d’oficines secundari, més perifèric, ha estat més impactat per la pandèmia i ha registrat demandes més baixes, un nivell d’absorció més discret i una desocupació més pronunciada.

La consultora també ha destacat l’evolució del mercat d’oficines de Barcelona, per sobre de Madrid, i amb nivells d’ocupació i demanda «molt interessants». Per la seva banda, la capital espanyola ha registrat xifres de demanda molt positives respecte al 2020 i s’ha acostat als nivells assolits abans de la pandèmia.

El retail ha frenat la «patacada» causada per la pandèmia i ha registrat un ajustament negatiu del valor dels actius del 0,2%. L’avenç en la vacunació i les bones temperatures han afavorit una dinamització de l’afluència de públic als centres comercials i han provocat una millora dels indicadors i una «estabilització» d’aquest segment.