Mútua Intercomarcal ha nomenat aquest dijous com a nou president el manresà Enric Torres Borràs, que substitueix Alexandre Blasi. El relleu a la presidència de l’entitat d’origen manresà ha tingut lloc durant la Junta General Ordinària, celebrada a Barcelona.  

Torres va iniciar la seva etapa com a membre de la Junta Directiva el 1999, quan va ser nomenat vocal en representació de l’empresa Aliments Congelats Friman. El 2010 va passar a formar part de la Comissió Delegada de la Junta Directiva com a vicesecretari, càrrec que va ostentar fins al 2012. El 2017 va ser nomenat vocal de la Junta Directiva i, des del 2019, ha ocupat el càrrec de vicepresident primer.  

Torres és diplomat en Màrqueting i Management per l’ESMA de Barcelona i diplomat en el Programa d’Alta Direcció d’Empreses (PADE) per IESE. També ha realitzat diferents cursos i seminaris d’especialització a ESADE. Ha estat membre dels consells d’administració del Grup Supeco Maxor, el Grup IFA, Condis i el Centre Corporatiu Ini6. En l’àmbit associatiu i esportiu, ha estat president i vicepresident de Biela Club Manresa (1983-1996) i president i vicepresident del Bàsquet Manresa (1998-2012). En l’àmbit personal, al seu currículum figura un campionat de Catalunya de Rallies sobre terra. 

La Junta Directiva de la Mútua està integrada per divuit persones, representants d’empreses, entitats i la mateixa plantilla. Entre els components de la junta, destaca la presència de sis representants de la Catalunya Central: Pere Ribera (Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages), Mireia Casas (de la cadena d’acadèmies d’anglès d’origen manresà Kids&Us), Domènec Casasayas (Fundació Ampans), Valentí Roqueta (Roqueta Origen) i Jordi Sala (Sala Team), a banda del mateix Enric Torres.

El nou president pren el relleu a Alexandre Blasi, que va accedir a la Junta Directiva de la Mútua Intercomarcal l’any 1999 i l’ha encapçalat, com a president, des de l’any 2007. Durant l’acte, l’actual director general de l’entitat, Enric González, ha lloat la tasca i dedicació de Blasi al capdavant de la Mútua i n'ha destacat la seva entrega i estima per l’entitat, que ha viscut una gran progressió durant el seu mandat com a president, tal i com destaca la mútua en un comunicat. 

 La Junta General de Mútua Intercomarcal 2021 ha posat de manifest, segons la mateixa nota, «el ferm compromís de l’entitat i els seus associats en els Objectius per al Desenvolupament Sostenible, marcats per l’ONU a escala internacional per a l’any 2030, fent una clara aposta per valors com el dret al treball digne, la salut, la igualtat, la pau, la innovació i l’educació, entre altres». En aquest sentit, la Mútua es compromet a «seguir treballant per promoure tots aquests objectius entre els seus treballadors i col·laboradors, així com entre les empreses i autònoms mutualistes». 

Durant el 2020, la Mútua ha registrat un increment «excepcional» dels ingressos per quotes, que arriben fins als 262.152.883,09 euros, distribuïts detalla la mútua, en 151.017.377,37 euros en el grup de contingències professionals, 106.120.742,77 euros en contingències comunes i 5.014.762,95 euros en cessament d’activitat de treballadors autònoms. Això suposa un creixement del 13,75% respecte del 2019. A més, durant l’exercici 2020 s’han abonat 167.341.284 euos corresponents als 51.171 expedients de prestacions extraordinàries de cessament d’autònoms derivades dels Reals Decrets aprovats pel Govern en benefici d’aquest col·lectiu.  Segons les xifres presentades per l’entitat a la junta ordinària, la pandèmia ha generat 50.489 baixes per covid-19 amb un cost de 48.533.782 euros. A més sumant totes les prestacions derivades de la covid, la despesa total generada per la pandèmia, en el 2020, ha estat de 215.875.065 euros. 

 Durant la junta, la direcció de la mútua ha agraït a la plantilla «l’esforç i dedicació en la gestió de les prestacions per tal que tots els pagaments s’hagin efectuat a temps i s’hagi aconseguit una resposta satisfactòria per minorar l’impacte negatiu de la pandèmia en els col·lectius afiliats a la mútua», segons el comunicat.