El conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, ha explicat aquest divendres que 7.900 treballadors s'havien acollit fins aquest dijous al vespre a l'opció de sortir voluntàriament de l'entitat, és a dir, unes 1.450 persones més de la xifra acordada amb els sindicats. En la roda de premsa de presentació dels resultats del primer semestre, Gortázar ha expressat la seva satisfacció per l'acord ja que s'han ofert unes condicions "atractives" i ha remarcat que l'expedient de regulació d'ocupació ha sigut "raonable" i "necessari". El conseller delegat ha explicat que l'impacte de l'acord té un impacte de 1.884 milions d'euros en els comptes de l'entitat i ha situat la indemnització mitjana per treballador en 290.000 euros.

El termini per adherir-se a l'ERO acordat entre la direcció de l'entitat i el sindicats finalitza aquest divendres a les tres de la tarda. Gortázar ha afirmat que aquesta demanda és una mostra que les condicions són "atractives i responsables" i ha celebrat que les persones que s'hi vulguin acollir ho facin de forma voluntària i "en bones condicions".

Segons ha puntualitzat, aquesta sobredemanda no vol dir que hi hagi sortides "indiscriminades" i que caldrà veure en quines províncies hi ha realment un excedent de treballadors i en quines no, fet que podria comportar en un reequilibri de la feina entre territoris. "Aquest exercici encara comportarà un temps", ha afegit Gortázar, que ha dit que els treballadors es quedin estaran en un grup "molt més eficient i rendible".

El conseller delegat de l'entitat ha indicat que la xifra que es va acordar amb els sindicats és "l'adequada" i respon a un anàlisi "extremadament i exhaustiu" amb els representants dels treballadors. "No tenim l'objectiu de reduir llocs de treball per què sí", ha comentat. Gortázar ha recordat que la reducció de personal per duplicitat de funcions entre les dues plantilles estava entre els compromisos amb els accionistes quan es va aprovar la fusió.

En la roda de premsa de presentació dels resultats, Gortázar ha afirmat que la fusió amb Bankia ha començat "amb bon peu" i que les sinèrgies identificades "No només es compliran sinó que se superaran". També ha explicat que en la integració tecnològica de la xarxa minorista "s'ha avançat moltíssim" així com en la integració del personal de Bankia.

Obté un benefici ajustat de 1.278 milions en el primer semestre davant els 205 milions del 2020

L'entitat ha obtingut durant el primer semestre un benefici ajustat de 1.278 MEUR davant els 205 MEUR del mateix període de l'any passat, marcat per les provisions de l'entitat amb motiu de la pandèmia. El resultat incorporant Bankia a partir del segon trimestre es va situar en els 4.181 MEUR un cop comptabilitzats els impactes extraordinaris de la fusió, l'aportació positiva neta a efectes comptables de 4.300 MEUR pel fons negatiu de comerç i la negativa de 1.397 MEUR del procés de reestructuració de personal i altres despeses associades a la integració, segons ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Caixabank ha anunciat, d'altra banda, la intenció d'abonar un 50% del dividend en en l'exercici del 2022.

El grup Caixabank va sumar un volum de negoci de més de 964.000 milions d'euros, incloent-hi recursos i crèdits dels clients, i uns actius de 674.000 milions d'euros. Actualment, l'entitat disposa d'un quota de mercat del 25% en els principals productes, com els fons d'inversió, dipòsits i crèdits a llars i empreses.