Naturgy ha traslladat les oficines principals de Madrid de l’avinguda de San Luis a la seva antiga seu d’avinguda América, 38. Una zona més cèntrica en què l’energètica ocuparà un edifici que va acollir una part dels orígens de la companyia i on mantenia part de les seves oficines. No obstant, en els últims mesos l’edifici s’ha transformat per «recollir el testimoni de la nova etapa que afronta el grup» amb entorns de treball «més sostenibles, flexibles i col·laboratius», segons informa l’empresa que dirigeix Francisco Reynés.

L’edifici, que la companyia ocupa en règim d’arrendament, disposa de 13.000 metres quadrats d’oficines distribuïts en 13 plantes. A aquest nou centre de treball es traslladaran al voltant de 750 persones. La companyia conjuntament amb el seu llogater Grosvenor Europe ha emprès durant els últims mesos la remodelació de l’immoble dissenyada pels estudis d’arquitectura Sanz Pont i Ortiz.

La incorporació de la plantilla a les noves oficines serà atenent sempre a les necessitats de seguretat i salut implantades per la companyia des de l’inici de la pandèmia, mentre que la fins ara seu principal d’avinguda San Luis es mantindrà per a algunes àrees de negoci de la companyia. La distribució dels llocs de treball implantada a la nova seu s’ha realitzat segons la modalitat ‘open space’, amb entorns flexibles, oberts i connectats, i amb una tecnologia que permet la mobilitat total de l’empleat. A més, els nous espais seran ‘paperless’, en línia amb la sostenibilitat que la companyia està implantant en totes les seves línies de negoci.

Noves instal·lacions

Les noves oficines també disposaran de sales de reunions, espais de col·laboració per a equips i sales polivalents grans i modulables, per atendre les diferents necessitats del dia a dia. «La nova seu de la companyia de referència a Madrid forma part de la transformació en què estem immersos i que també té a veure amb els espais, com ja ha passat a Barcelona amb el trasllat a l’avinguda Diagonal. Es tracta d’una nova cultura corporativa, basada en un entorn de treball que potencia la connexió del talent i el treball en equip, i on la digitalització ens permeti reorientar els nostres processos de forma més àgil, senzilla i eficient», ha explicat Reynès en un comunicat.

L’obra de remodelació de l’edifici ha inclòs una nova façana de mur cortina d’estructura de fusta de pi local, així com un pla integral de qualitat ambiental. De fet, el nou edifici compleix els estàndards de qualitat de Leed Gold i s’hantreballat amb Ilunion tots els aspectes sobre accessibilitat a l’edifici. L’envoltant de l’edifici, i els seus sistemes, s’han projectat per convertir-lo en un model ecoeficient, millorant-ne les prestacions, aïllament tèrmic i consum energètic, així com l’infraestructura de càrrega de vehicles elèctrics.