La companyia Allmed, un dels principals fabricants d'apòsits a nivell mundial, ha tancat el 100% la compra de la manresana Text Planas Oliveras (Texpol). Per la companyia asiàtica, suposarà disposar d'una plataforma de vendes i fàbriques arreu d'Europa mentre que Texpol, que mantindrà l'equip directiu, busca passar dels 28 milions d'euros de facturació fins als 50 milions en tres anys.

Amb més de 70 anys d'història, l'empresa, amb seu a Manresa, és el principal fabricant d'apòsits quirúrgics d'un sol ús i disposa d'una quota de mercat del 42%. Concretament, fabrica productes sanitaris per al sector hospitalari, clínic, assistencial i també per al consumidor final a través de les farmàcies. L'any passat, arran de la pandèmia, l'empresa va experimentar un notable creixement de les comandes en el primer trimestre i va estudiar la possibilitat de fer mascaretes.

Segons ha informat la firma WindCorp Translink, dedicada a l'assessorament de compravendes d'empreses, l'operació permetrà les dues companyies aprofitar sinergies i fortaleses en fabricació i distribució. El president de Texpol, Jesús Cristóbal, ha explicat que aquesta operació s'ha estat negociant durant més d'un any i mig i neix després d'una dècada de relació client-proveïdor entre les dues empreses."L'objectiu primordial amb l'operació és impulsar la companyia a Espanya reforçant l'estabilitat empresarial i la seva capacitat de creixement i fabricació", ha comentat Cristóbal.

El president de la companyia ha avançat que en els pròxims sis mesos la fàbrica de Manresa rebrà una inversió d'un milió d'euros, a més de les previstes per incorporar el catàleg de Texpol amb els productes d'Allmed.