Després de cinc dies consecutius a l'alça, el preu de la llum a l'Estat tornarà a reduir-se aquest cap de setmana, deixant enrere el rècord d'aquest divendres, quan el MWh s'ha situat en un import mitjà de 117,29 euros. No obstant això, aquest 14 d'agost serà el dissabte més car de la història, segons les últimes dades de l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE).

Aquest dissabte, l'import mitjà del MWh se situarà en els 114,63 euros, i es registraran pics gairebé inèdits. En la franja horària entre les nou i les deu de la nit, el preu del MWh serà de 130 euros, una xifra que aquesta setmana només es va assolir entre les vuit i les nou del vespre d'aquest dimecres.

El moment en què l'electricitat serà més barata, en canvi, serà entre les tres i les sis de la tarda, quan el preu del MWh rondarà els 90 euros.

La caiguda del preu de la llum en cap de setmana és habitual, ja que el consum tendeix a reduir-se. De fet, la nova factura de la llum aprovada pel govern espanyol inclou els caps de setmana com a 'hores vall', que és quan el preu de l'electricitat és més econòmic. No obstant això, l'import que es registrarà aquest dissabte serà gairebé quatre vegades més alt en comparació al 15 d'agost de l'any passat –també dissabte-, quan el preu mitjà del MWh va ser de 31,55 euros.