El president de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, va alertar dijous que la pujada dels preus de la llum està afectant «significativament» els autònoms, amb una mitjana de sobrecost d’«entre 200 i 300 euros» pel rebut energètic pel que fa a l’any 2020.

En una entrevista a l’agència Europa Press, el president de l’ATA va assenyalar que l’Executiu hauria d’«exigir menys taxes i impostos» i, d’aquesta manera, els empresaris haurien de «pagar pel que consumeixen» per poder reduir l’impacte econòmic del preu energètic.

Amor va reclamar al Govern «passar a l’acció» per tal de frenar la pujada dels preus de l’electricitat. «Els preus de la llum són un escàndol i un llast per a molts autònoms i empreses», va dir.

El president també lamentava que «a Espanya es paga la llum més cara de tot Europa».

Per això, el president de l’associació de treballadors per compte propi va indicar que els autònoms «estan perdent competitivitat» pel que fa als empresaris de països veïns perquè tenen una factura de l’electricitat «superior en un 10%» respecte a la mitjana europea.

Un 35% més

De la mateixa manera, el president de l’ATA va lamentar «el preu desorbitat» que està assolint el preu de la llum amb factures el mes de juliol superiors fins a un màxim de 300 euros pel que fa a l’any passat i va destacar que aquest mes els autònoms han afrontat un increment «de més d’un 35% dels costos energètics». També va avisar que aquest agost, amb l’onada de calor que estem vivint aquests dies, «els rebuts es dispararan».

Finalment, el president de l’associació d’autònoms va criticar el sistema de tarifes i els seus horaris. Segons el representant de l’ATA, l’activitat empresarial «no és compatible» amb els trams horaris en els quals està assignat un cost més baix de l’electricitat.