Les vendes de la indústria a Catalunya durant el primer semestre van créixer un el 21,2% respecte al mateix període de l’any passat. Ha estat l’increment més accentuat de la sèrie històrica (es recullen dades des de l’any 2011).

La forta pujada respon a la caiguda de l’activitat industrial registrada entre abril i juny de l’any passat, coincidint amb l’estat d’alarma, així com la recuperació després de l’esclat de la pandèmia.

L’Índex de Xifra de Negoci de la Indústria a Catalunya va experimentar un creixement més accentuat en comparació del conjunt de l’Estat, on les vendes del sector secundari es van incrementar el 18,6% interanual entre els mesos de gener i juny, segons les dades publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Únicament durant el mes de juny, la facturació del sector secundari a Catalunya es va incrementar el 24,6% respecte al mateix període de l’any passat, més de cinc punts per sobre la mitjana espanyola (+19%).

Catalunya, de fet, va ser la cinquena comunitat autònoma on més van créixer les vendes industrials durant el mes de juny, només superada per Astúries (+36%) en primer lloc, seguit per Andalusia (+36%), després per les Canàries (+27,9%) i la comunitat de Múrcia (+27,3%).

Durant el sisè mes de l’any, l’energia, els béns de consum i els béns intermedis van ser els principals impulsors de les vendes industrials a tot el conjunt de l’Estat.

Destaquen els comportaments de sectors com la metal·lúrgia o bé la indústria química, amb creixements interanuals del 43,9% i del 23,6%, respectivament.

Els béns d’equip, en canvi –sobretot vehicles de motor-, van experimentar una davallada en les vendes del 3,3% al juny.

Malgrat la recuperació, el nombre d'ocupats al sector es manté el 0,8% per sota els nivells de l'exercici anterior, la situació és similar, amb un increment de les vendes del 14,1%.