El Govern espanyol treballa amb la Unió Europea (UE) per definir els millors esquemes que permetin una baixada del preu de la llum i sigui més competitiu, segons va explicar a Valladolid la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

La ministra va defensar les mesures que a curt i mitjà termini ha impulsat l’Executiu per pal·liar la pujada del preu de la llum. També va apuntar que la definició del preu és conseqüència d’un mecanisme «més complex» que depèn de la UE i per això es treballa amb les autoritats comunitàries per definir els «millors» esquemes que garanteixin un preu «més competitiu», perquè no només llasta el consumidor, sinó el comerç, l’empresa i la indústria.

Maroto va recordar que el Govern ha pres mesures a mitjà i llarg termini, que són «les que realment donaran un preu competitiu». Va afegir que es tramiten dos avantprojectes de llei al Congrés i va assegurar que és «molt important» l’agilitació i el suport de tots els grups parlamentaris perquè les mesures estructurals es posin en marxa.

La titular d’Indústria va dir que una altra mesura va ser l’anunci de la subhasta de renovables, 3.300 megavats (MW) i l’aplicació de mesures a curt termini com la baixada de l’IVA o la millora del bo dels consumidors vulnerables, al que se sumen les dirigides al mitjà i llarg termini.