Catalunya ha rebut el 16,1% dels visitants internacionals a l’Estat durant el mes de juliol. La comunitat autònoma de Balears han estat la comunitat autònoma amb més arribades, amb una quota del 30,4% i 1.332.029 passatgers, degut fonamentalment a l’augment significatiu de turistes procedents de països com Alemanya i el Regne Unit.

Després d’aquesta comunitat autònoma, se situa Madrid, amb una quota del 17,8% i 782.044 passatgers.

Catalunya ha rebut 704.530 visitants internacionals dels gairebé 4,4 milions registrats a tot l’Estat espanyol.

La xifra assolida a escala estatal representa més del doble de persones respecte a l’any anterior i suposa el 41,8% de les arribades registrades en el mateix mes de l’any 2019, segons les dades que va publicar ahir Turespaña.

Per aeroports, el de Palma de Mallorca és el que ha rebut el nombre més gran de passatgers internacionals, exactament el 21,8% del total.

Darrere se situa l’Adolfo Suárez Madrid-Barajas (17,8%), seguit pel de Barcelona-el Prat (15,1%) i a continuació pel de Màlaga (10,5%).

En total, els 4.387.871 passatgers que han arribat a Espanya durant el mes de juliol des de diferents aeroports internacionals, representen la millor xifra des del febrer de l’any 2020, abans de la pandèmia, quan van arribar 5,5 milions de persones a l’Estat espanyol.

«En tan sols un mes, les arribades des d’aeroports internacionals han crescut un 87,8% gràcies, entre molts altres factors, a la plena efectivitat del certificat de vacunació covid UE. Les dades del mes de juliol demostren que la recuperació de la mobilitat internacional continua consolidant-se cada cop més, situant-nos en un escenari molt millor que el de l’any passat, tot i les restriccions derivades de la cinquena onada de la covid-19 en la qual ens trobem actualment», va assegurar el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés.

Per primer cop en aquest any, el Regne Unit s’ha col·locat com segon mercat d’origen, amb un creixement en el nombre d’arribades del 287% respecte al mes de juny.

Alemanya ha estat el principal país d’origen, representant el 19,6% dels passatgers aeris. França, Itàlia, Països Baixos, Suïssa i Bèlgica completen la llista dels països amb més de 200.000 sortides de passatgers cap a Espanya.