El període de pagament de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni (CO2) dels vehicles de tracció mecànica s’inicia aquest setembre. Avui es publica el padró definitiu i a partir del dia 15 s’obre el període de pagament. Es tracta d’un tribut de la Generalitat, alineat amb la fiscalitat verda i sostenible que promou Europa per lluitar contra el canvi climàtic.

L’impost, que gestiona l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), s’aplica a turismes, furgonetes i motocicletes sobre la base de les emissions de CO2 del 2020.

Finalment, per a l’exercici 2020, han quedat subjectes a l’impost 1.650.342 contribuents i 2.267.168 vehicles, que es preveu que generin una recaptació de 65.969.630,04 d’euros, que es destinarà íntegrament i a parts iguals al Fons Climàtic i al Fons del Patrimoni Natural, amb l’objectiu d’invertir en accions de millora de l’entorn i del transport públic, fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la investigació.

Així, avui es publica a la seu electrònica de l’ATC el padró definitiu dels vehicles amb quota a pagar i el dia 15 s’iniciarà el període de pagament, que es podrà fer en línia des de la mateixa seu, accedint-hi amb idCAT Mòbil (o altres sistemes d’identificació digital) o amb NIF i matrícula.