Les hipoteques a tipus fix ja representen el 95,1% de les sol·licitades el tercer trimestre en el sector hipotecari digital, davant el 4,9% a tipus d’interès variable, segons dades recollides pel Centre d’Estudis de Trioteca, extretes de la plataforma digital que integra ofertes de 37 bancs. «L’entorn actual de tipus d’interès en mínims històrics ha impulsat les hipoteques a tipus fix», ha dit en un comunicat Lídia Subirà, responsable del Centre d’Estudis. Subirà afegeix que aquesta categoria «garanteix l’estabilitat durant tota la vida de la hipoteca i evita el risc de variació futura de la modalitat variable». El tipus d’interès mitjà firmat en hipoteques fixes entre juliol i setembre ha sigut d’1,10%, la mitjana més baixa del 2021.

A més, ha caigut el valor nominal mitjà de les hipoteques sol·licitades fins als 135.691 euros, el més baix de l’any. La xifra ha suposat una disminució de més del 10% respecte al segon trimestre i del 18% respecte al primer. No obstant això, s’ha observat un canvi de tendència a partir del setembre, amb un increment del 6,41% respecte a l’agost.

L’edat mitjana dels sol·licitants d’hipoteques ha augmentat i s’ha situat en els 40,2 anys. A més, l’estudi conclou que la millora de les condicions de la hipoteca en el tercer trimestre han suposat un estalvi mitjà mensual de 83 euros.