Unicaja planteja un procés d’acomiadament col·lectiu que afectarà 1.513 treballadors, segons va comunicar l’empresa als sindicats dimarts. L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) es produeix després de la fusió de l’entitat amb Liberbank i busca «reduir duplicitats» i aprofundir en la digitalització del negoci, han explicat fonts sindicals. El banc també va informar els treballadors que té la intenció de tancar 395 oficines, sense especificar en quins territoris.

Tanmateix, l’afectació a Catalunya serà mínima ja que l’empresa hi té poques oficines. Els sindicats han reclamat que totes les baixes siguin voluntàries i han obert un procés de negociació amb Unicaja per arribar a un acord.

L’empresa ha plantejat que 500 llocs de feina es retallin als serveis centrals dels dos bancs, on han detectat més duplicitats. Els sindicats reclamen a la companyia que justifiqui totes les problemàtiques, ja que consideren que la xarxa d’Unicaja i Liberbank eren «complementaries» i «no se superposaven». «Que es tanquin 400 oficines ens sembla molt», afegeix Félix Morales, el responsable de CCOO al banc.

L’ajustament afectaria el 17% de la plantilla de l’entitat bancària, un volum inicial inferior al plantejat per altres empreses del sector com és ara CaixaBank. Pel que fa a les oficines, el tancament afectaria el 27% de la xarxa actual del banc.