Iberdrola va aconseguir un benefici net de 2.688 milions d'euros durant els nous primers mesos, coincidint amb l'escalada del preu de la llum a l'Estat. La xifra és un 10,2% inferior al mateix període de l'exercici anterior, però millora un 5,2% si no es tenen en compte els impactes extraordinaris, segons ha assenyalat la companyia aquest dimecres en un comunicat.

Algunes de les partides que van influir negativament en els beneficis són l'impacte de la covid-19 (-123 milions d'euros), els impostos diferits al Regne Unit (-453 milions d'euros) o altres impostos extraordinaris (-154 milions d'euros). Aquestes quantitats, però, van quedar compensades per conceptes com la plusvàlua derivada de la venda de Siemens Gamesa (+485 milions d'euros) o la reversió de tributs a l'Estat (+382 milions d'euros).

Pel que fa als ingressos del grup, aquests van incrementar-se un 6,3% en termes interanuals, fins als 12.585,9 milions d'euros, mentre que el benefici brut d'explotació (ebitda) va créixer un 10,7%, fins als 8.164,9 milions d'euros. La companyia també subratlla que la inversió durant els nous primers mesos de l'any ja ha superat els 7.000 milions d'euros –el que suposa un nou rècord- i que manté uns nivells de solidesa financera que milloren els que es van registrar el 2020.