La consultoria manresana Ros Companys Associats s’ha traslladat a una part dels baixos de l’antiga fàbrica de Pielsa de Manresa, al carrer Carrió. Fins ara ocupava unes oficines al carrer Barcelona i ha volgut «guanyar espai i visibilitat», explica l’economista manresà Joaquim Ros, soci fundador de la companyia.

L’empresa d’assessorament empresarial ha fet un esforç inversor en un local de lloguer «per instal·lar-nos en un despatx de referència al centre de la ciutat», assegura Ros. En unes oficines que feia una dècada que estaven tancades -Sánchez Romero Grupo Inmobiliario va ser l’última empresa que les va ocupar-, s’hi ha fet una intervenció, que s’està acabant d’enllestir, per modernitzar i adequar l’espai a les noves necessitats i usos, i per millorar-ne l’eficiència energètica.

El que havia estat la fàbrica de sabates Pielsa és un immoble que es va construir el 1921 i es va rehabilitar el 2002 per a ús residencial i d’oficines. Es tracta de l’únic edifici que es conserva relacionat amb el sector de la pell a Manresa, que havia estat molt important a la ciutat fins al segle XVIII. En destaca especialment l’estètica de la façana, que és bé protegit i està inclòs en el catàleg de patrimoni arquitectònic de Manresa com a testimoni directe de la industrialització de la ciutat.

Ros Companys ocupa un espai de 420 m² útils, amb una zona a peu de carrer i una part superior de 150 m2. Actualment, l’equip és format per 8 treballadors, una becària i 3 socis, Enric Arnau, a càrrec de l’àrea laboral; Josep Reixach, de l’àrea fiscal; Joaquim Ros, soci fundador, i un associat, Lluís Romero. La plantilla, amb arrelament a la Catalunya Central i una edat mitjana de 38 anys, ha augmentat aquest any en 3 persones. Ros explica que «el pla de creixement per als pròxims 4-5 anys és arribar a una facturació d’1,5 milions i a disposar d’un equip de 20 persones».

Especialitzats en matèria fiscal, mercantil, laboral i consultoria a escala nacional i internacional, Ros afirma que «la majoria dels nostres clients són de la província de Barcelona i Lleida. També operem a Madrid a través del despatx associat situat a Alcalá de Henares», i afegeix que ofereixen assessorament a «un ampli ventall d’empreses, des de petites fins a multinacionals», afirma el soci fundador de la consultoria. Ros Companys també disposa d’una oficina a Barcelona. El mes de febrer de l’any que ve la consultoria celebrarà el desè aniversari.