La Borsa espanyola s'intenta recuperar aquest dilluns de la caiguda que va patir divendres passat davant la incertesa generada per la nova variant òmicron del coronavirus, i en els primers compassos de la jornada d'avui ha avançat el 0,73% en sintonia amb la resta d'Europa.

A les 9.15 hores, l'IBEX-35, el principal selectiu espanyol suma aquest 0,73% i cotitza a 8.461,20 punts. Els guanys de l'any es recuperen i arriben al 4,82%. La resta de places europees també reboten. Amb l'euro a la baixa, a 1,126 dòlars, Milà s'anota el 0,95%; París, el 0,89%; Frankfurt, el 0,81%; i Londres, el 0,70%.

I això, tot i que prèviament, a Àsia, els mercats han mantingut la tendència negativa a la sessió d'avui. El Nikkei de Tòquio ha perdut l'1,63% davant la inquietud generada per la propagació de la nova variant òmicron del coronavirus, que ha portat el Japó a tornar a aplicar restriccions frontereres. El Hang Seng de Hong Kong també perd l'1,02% i Xangai, el 0,44%.

Per contra, els futurs sobre els principals indicadors dels EUA apunten a aquesta hora a una obertura alcista, mentre que al mercat de matèries primeres, també es recupera el petroli. En el cas del Brent, el de referència a Europa puja el 4,64%, fins a 74,9 dòlars, després de desplomar-se divendres més del 12%.

Més enllà de la pandèmia, la sessió també prestarà atenció a les dades macroeconòmiques, ja que avui s'ha conegut que la inflació registrada al novembre a Espanya va pujar al 5,6 %, nou màxim des de setembre del 1992. També es coneixerà l'IPC preliminar del novembre d'Alemanya i la confiança del consumidor de la zona de l'euro. I als EUA, compareix el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell.