El govern espanyol ha acordat amb les comunitats autònomes destinar 615 milions d'euros de fons Next Generation a 169 projectes de sostenibilitat turística de tot l'Estat. Les inversions a Catalunya impactaran en 19 destinacions turístiques, 2 d'elles a les comarques del Bages i el Berguedà.

Per una banda, l'Ajuntament de Manresa rebrà recursos per a la renaturalització del riu Cardener, la instal·lació d'una nova xarxa de sensors de soroll i la creació d'una zona d'autocaravanes.

D'altra banda, el Consell Comarcal del Berguedà s'encarregarà de la creació d'un centre d'acollida d'esportistes en general i ciclistes en particular. També de la creació d'un Ecoparc al riu Llobregat, la Ruta del Carrilet, i la creació de l'experiència immersiva al patrimoni industrial i cultural del Llobregat.

A Lleida, el consorci de Rialp rep recursos per a la creació d'un centre d'acollida i tecnificació de l'activitat de l'escalada a Peramola, els accessos a l'embassament de Rialb, i l'adequació d'una via blava al marge de l'embassament i la creació de miradors a Oliana.

Les inversions a les quatre demarcacions catalanes sumen 69,7 milions d'euros. El secretari d'Estat de turisme, Fernando Valdés, ha apuntat que aquesta injecció econòmica busca potenciar les destinacions turístiques per mantenir l'Estat en el lideratge de les destinacions. Els 169 projectes han estat seleccionats d'un total de 506 sol·licituds presentades. Els diners les gestionaran les entitats que els han sol·licitat.