Els transportistes tornen a tallar la circulació a la Ronda Litoral de Barcelona en una nova jornada de protestes contra l'augment del preu dels carburants. Al voltant de les nou del matí, prop d'un centenar de camioners s'han reunit al carrer 3 de la Zona Franca per dirigir-se a la sortida 18 de la ronda, un dels accessos de Mercabarna. Segons han informat els transportistes, la seva intenció és repetir la marxa d'aquest dimecres passat, arribant fins a la sortida 14 –l'altre accés a Mercabarna i a la zona del Port de Barcelona- i tallant la circulació de vehicles en els dos sentits.

La Plataforma en Defensa del Transport avisa que les protestes seguiran perquè ells estan fora de la negociació

" La Plataforma en Defensa del Transport ha avisat aquest dijous que les protestes dels transportistes seguiran encara que hi hagi un acord en les negociacions que es fan aquest dijous a Madrid, ja que ells n'estan exclosos. "És un sense-sentit, no entenc perquè l'administració no fa front al problema, no ens truca i no ens asseu al ministeri", ha dit en una entrevista a 'El Món a Rac1' el president de l'organització, Manuel Hernández. El líder dels transportistes –que assegura ser majoritari entre pimes i autònoms a Espanya- nega vincles amb Vox. "No sóc de Vox, però què passaria si ho fos?", ha preguntat, en referència a les paraules de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que va dir que l'ultradreta era darrere de les protestes.

"No volem que ningú intenti portar tot això a un terreny que no és, i que ens ataquin, com han fet, posant-nos etiquetes", ha assegurat Hernández, que ha dit que no li agrada la política perquè la troba "rapinyaire i enganyosa".

"Mai cap partit dels que ha governat Espanya s'ha preocupat del camioner de peu", ha defensat.

Segons ell, dir que la ultradreta està darrere de les protestes és fer declaracions "molt greus, falses i injustes".

Hernández també ha carregat contra els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, als que ha acusat d'estar "regats" de diners públics. "L'administració no ha de gastar diners en regar sindicats que després estan privats de posar sobre la taula una defensa real dels seus socis", ha afirmat.