El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, va remarcar ahir que el Mobile World Congrés «es farà i serà un èxit» i va descartar ajornaments, després de la reunió de la Taula Operativa del MWC. «Anem endavant amb aquesta edició, que ha de ser la de la recuperació i la de la tornada a la normalitat», va dir Collboni, que no va voler «contribuir més a les especulacions». Per demostrar la «confiança» en l’edició del 2022, el socialista va destacar que ja hi ha 10.000 reserves als hotels barcelonins, 10 vegades més que l’any passat, quan la fira es va fer en format reduït i a l’estiu.

A més, va afirmar que ja hi ha 400 ponents presencials i tres cops més superfície contractada que el 2021. «Si hi ha alguna novetat més GMSA ho comunicarà en el seu moment però això va molt bé i anirem fins al final», va dir.

Collboni va assegurar que Barcelona «està preparada» per acollir els 1.500 expositors de 150 països i els 400 ponents. Tot i insistir a dir que «la perspectiva és molt millor que la de l’any passat» i que es recuperarà «un nivell de presencialitat molt rellevant», va admetre que el MWC no arribarà al nivell d’assistència del 2019 perquè les restriccions per combatre la covid persisteixen a tot el món.

Quant a l’anunci de Sony de no ser al congrés, Collboni  va assegurar que els representants de GSMA havien explicat que «no hi ha cap previsió de cap anunci d’aquest tipus».