La Generalitat de Catalunya ha distingit l'empresa Mosaics Martí de Manresa amb el Premi Nacional d'Artesania 2021. Mitjançant Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), el Departament d'Empresa i Treball ha reconegut la trajectòria, l'excel·lència en la producció del mosaic hidràulic, i l'aportació en la recuperació del patrimoni arquitectònic modernista del negoci bagenc.

Hi ha un segon premiat entre les nostres comarques. Oriol Baró, de l'empresa Liken Skis que fabrica esquís artesanals a la Pobla de Lillet, ha rebut el Premi Emprèn.

Així mateix, ha concedit el Premi al Talent Jove a la dissenyadora tèxtil Sònia Benítez Jiménez; ha reconegut la tasca de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis) amb el Premi Prestigia i ha atorgat el Premi Restaura a Arcovaleno Restauro.

La recompensa

El Premi Nacional d'Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l'exposició de l'obra al centre d'Artesania Catalunya. El Premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros; i el Premi al Talent Jove, a més d'una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d'acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador, i exposarà la seva obra al Centre d'Artesania Catalunya.

El lliurament de l'edició d'enguany dels premis tindrà lloc el dimecres 26 de gener a les 18.00 hores, en un acte des del Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès, i pel conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. En l'acte també es lliuraran els Premis Nacionals d'Artesania 2020, que es van donar a conèixer el passat mes de juliol; i els Diplomes de Mestre/a Artesà/ana 2020 i 2021.

L'acte es podrà seguir en directe a través del web www.govern.cat.