El Consell Comarcal del Bages participa per primer cop en l’oferta formativa del projecte Singulars, que forma part del Programa de Garantia Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

A través d’un acord amb Pimec, l’àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell participarà en la formació d’un grup en energies renovables i instal·lacions tèrmiques fins a l’octubre. El projecte s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys interessats a treballar en l’àmbit de la indústria 4.0 i rebran formació en matèria de logística 4.0, màrqueting digital i operacions industrials i fabricació mecànica.

La consellera de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat i Sintes, explica que «la voluntat de la nostra institució és promoure la concertació territorial i la col·laboració amb els agents socials i econòmics de la comarca en l’àmbit de les polítiques de promoció econòmica i l’ocupació. El Consell té com a objectiu en aquest àmbit cooperar en l’impuls de projectes conjunts que, com en aquest cas, suposin una millora de l’ocupabilitat de les persones residents al Bages i un enfortiment de l’activitat econòmica al territori».

Les sessions del programa de formació inclouen orientació laboral, l’oportunitat de participar en una formació subvencionada al Bages i el suport en la recerca de feina. El joves, d’entre 16 i 29 anys, han d’estar inscrits al SOC com a demandants d’ocupació i ser beneficiaris de la Garantia Juvenil. En total, el programa formarà una vuitantena de joves i l’objectiu és que el 35% s’insereixin laboralment o tornin al sistema educatiu. Els centres de formació que participen al projecte són el Centre de Formació Pràctica, Eurecat Academy, Fundació EMI i el Gremi d’Instal·ladors del Bages, Berguedà i Moianès.

El projecte formatiu està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.