CaixaBank ha aprovat la concessió de noves operacions de finançament a particulars de la Catalunya Central per valor de 121 milions d’euros durant el 2021, segons dades facilitades ahir per l’entitat.

El banc ha concedit préstecs hipotecaris a clients particulars de la Catalunya Central per un import de més de 62 milions, xifra que representa un increment del 23% respecte el mateix període de l’any anterior.

L’increment més destacat en el finançament del client particular s’ha produït en els préstecs al consum, que han augmentat un 31% respecte del 2020. Durant el 2021 s’han concedit 58 milions d’euros a la Catalunya Central en préstecs al consum.

El director territorial Catalunya de CaixaBank, el manresà Jaume Masana, destaca que «aquestes dades confirmen que el consum a la Catalunya Central s’està recuperant a major velocitat que en crisis anteriors».

D’altra banda, el BBVA té com a objectiu incrementar un 7% el finançament a empreses catalanes el 2022, amb un import d’uns 300 milions d’euros, en línia amb la inversió posada a disposició de les empreses el 2021. BBVA «manté la seva ferma aposta», segons l’entitat, per aquest col·lectiu, que el 2021 va créixer un 4% en clients i un 7% en el cas de pimes. El banc també va registrar bones xifres en el negoci de particulars durant el 2021, amb un creixement del 53% en facturació hipotecària i un creixement del 18% en fons d’inversió, segons l’entitat.

El country manager de BBVA a Espanya, Peio Belausteguigoitia, va compartir ahir aquestes xifres durant les reunions que va mantenir a Barcelona amb empreses i amb empleats de la Direcció Territorial de Catalunya. Belausteguigoitia va mantenir una trobada amb un grup de 20 empresaris i empresàries on es va abordar la situació de l’economia catalana, així com els reptes a què s’enfronta el teixit empresarial català en el context actual.