Josep Vergés i Montoriol, fundador del restaurant Els Torrents de Castellgalí, va morir ahir als 93 anys.

Fill d’una colònia tèxtil d’Osona, Vergés va anar a treballar els anys 40 del segle passat a l’Hotel Ritz de Barcelona, «la millor escola de Catalunya», en paraules del seu gendre i soci Antoni Pallarès. Posteriorment va treballar en un dels locals de moda de la ciutat els anys 60 i 70, la cafeteria Sandor, i va dirigir el restaurant La Nao. El 1977, Vergés i Pallarès van inaugurar Els Torrents, a peu de la carretera d’Abrera, que s’havia obert el 1974, i es va convertir en un referent de la restauració de la comarca.

Vergés va ocupar la vicepresidència del Gremi d’Hoteleria del 1978 al 81. També va formar part del grup impulsor de les Diades Gastronòmiques del Bages, la primera edició de les quals es va celebrar el 1981. Vergés i Pallarès van traspassar Els Torrents el 1990, després de 14 anys, i Vergés es va traslladar a Barcelona, on ha viscut fins a la seva defunció.

El funeral tindrà lloc demà a 2/4 de 9 matí al tanatori de les Corts de Barcelona i la vetlla serà avui de 2/4 d’11 del matí a les 7 de la tarda.