El polígon de Bufalvent va ser el primer que es va planificar a Manresa, als anys 70, però el seu desenvolupament posterior va ser precari perquè en un principi no disposava de cap estratègia que garantís un serveis bàsics per a les empreses que s’hi establien. Això va fer que el creixement fos irregular i lent i no va ser fins anys més tard que el polígon va prendre embranzida.

Vista aèria de naus industrials del polígon de Bufalvent, l’any 2003 | ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS

L’any 1990, la falta de neteja, el mal estat d’alguns carrers, el creixement incontrolat de les herbes, la incompleta senyalització i la inseguretat , va crear malestar entre les empreses. D’aquí va sorgir la inquietud de tirar endavant l’Associació d’Empresaris de Bufalvent.

Imatge del carrer central del polígon, el Miquel Servet, l’any 2010 | ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS

Al llarg dels seus més de 50 anys d’història s’ha anat transformant a mida que s’ha anat ocupant, alhora que s’ha anat planificant la construcció de les indústries s’ha reservat espais per a serveis i per a zones verdes, s’han urbanitzat nous carrers i s’ha invertit en senyalització i rotondes per millorar la mobilitat. També s’ha guanyat en serveis. Actualment, ser al polígon de Bufalvent «és un valor afegit» per a les empreses.

Asfaltatge de carrers i construcció de rotonda als anys 80 | ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS

Senyal d’entrada a Bufalvent i l’accés de sortida a la C-55 | ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS