El Grup Bon Preu ha arribat a un acord amb el campus Manresa (UManresa) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya per incorporar estudiants de quart curs o titulats recents del seu grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) perquè completin la seva preparació professional en el marc del programa BPTalent 4.0.

Aquest projecte té l’objectiu d’incorporar talent al Grup Bon Preu per formar-lo durant 1 any de manera transversal en totes les àrees del negoci i que posteriorment acabi desenvolupant funcions de responsabilitat al grup. Els responsables de Bon Preu van presentar el projecte als candidats a participar-hi en el marc d’una sessió que es va fer ahir i que va incloure diferents testimonis de persones que actualment treballen a la companyia.

Segons la universitat, els estudis de l’àrea d’Empresa d’UManresa han anat reforçant, al llarg dels darrers anys, la seva vinculació amb empreses del territori per fer més permeable el món empresarial i la universitat. Així, a través del programa ADE_Prèmium, a partir de segon curs, s’ofereix a tots els estudiants que ho desitgen la possibilitat de fer estades remunerades en empreses capdavanteres de la zona en àrees tan diverses com les finances, la gestió del talent, el màrqueting o la logística.

Els responsables dels estudis asseguren que l’acord amb el Grup Bon Preu és un pas més en aquest sentit, ja que el paper formatiu de l’estada a l’empresa dona continuïtat a la formació rebuda a la universitat i s’allarga durant tot un any.

Cooperació d’UManresa i empresa

L’aposta d’UManresa per treballar amb el teixit empresarial es basa en «la convicció que aquesta cooperació és positiva per a les dues parts i que, des de la col·laboració, universitat i empresa estan en condicions d’aportar més valor a l’entorn», diuen fonts de la universitat. Els bons resultats del model han animat els responsables dels estudis a aprofundir-hi de cara al curs vinent.

El director d’ADE, Marc Bernadich, va explicar que «els estudiants es formaran amb metodologies actives, com la simulació i el joc, en què la teoria està estretament vinculada a la pràctica». El professor afegeix que «es trobaran un nombre limitat de classes magistrals amb ponents i temes seleccionats per fer-les memorables. Treballaran habilitats transversals com l’argumentació, la negociació o el treball en equip per millorar la professionalitat». Tot plegat, diu la universitat, passarà en un espai nou ubicat a l’edifici de la FUB2, exclusiu per als estudis d’empresa, «absolutament permeable entre la universitat i l’empresa», diu Bernadich.