Regió7

Regió7

La Fira de l'Ocupació de Manresa reuneix 200 assistents, la meitat de l'edició anterior

La proximitat respecte de l'anterior fira rebaixa l'expectativa d'assistència

Aspecte de la fira, aquest matí OSCAR BAYONA

La cinquena Fira de l'Ocupació de Manresa va tancar aquest dimecres amb dos-cents assistents, just la meitat dels que va aplegar l'anterior edició, celebrada fa menys de cinc mesos, a començaments de desembre, una data inusual motivada per la pandèmia. L'esdeveniment, organitzat per la Cambra de Comerç i l'Ajuntament, i adreçat especialment als menors de 30 anys, pretén posar en contacte empreses i cercadors de feina. I una vintena d'empreses (una xifra similar a la d'altres convocatòries) hi van participar per cobrir places vacants.

La falta d'oferta (tant especialitzada, en sectors com el metall, com de menys especialització, per a sectors com l'alimentació la restauració) és un dels problemes que afronten moltes empreses del territori. La fira pretén fer de pont entre l'oferta i la demanda, però les empreses no sempre hi satisfan les seves necessitats. Amb tot, hi havia satisfacció entre les participants per la possibilitat de donar-se a conèixer entre els joves i perquè, al capdavall, sempre acaben engruixint el seu calaix de possibilitats amb els currículums que hi apleguen.

Durant la inauguració, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, va destacar l'encert del trasllat de la fira, que inicialment se celebrava a l'Anònima, al Museu de la Tècnica, un espai "més gran, amb més recursos i més comoditat". L'alcalde va insistir en la falta de candidats per a llocs de feina en sectors com la restauració, el metall, la construcció o la salut; per això, per a l'alcalde "cal reforçar les polítiques de formació professional" per satisfer aquest encaix. En aquest sentit, l'alcalde va celebrar l'ampliació de places per a la FP anunciada per Educació.

La presidenta de la Cambra, Sílvia Gratacòs, per la seva banda, va posar en valor el fet d'haver celebrat la fira en el marc de la Setmana de l'Ocupació, que enguany celebra la seva segona edició. La regidora d'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, va recordar que a les activitats programades durant la setmana (cursos i tallers, organitzats al CIO i a les universitats) han participat de moment unes 200 persones.

Amb tot, hi havia entre els organitzadors més expectatives d'assistència a la fira. Per a aquesta edició, s'ha donat a conèixer amb una cinquantena de tallers en cinc centres educatius de la capital del Bages, bàsicament, entre els cicles. Però al migdia encara no havia acte de presència cap dels grups educatius. "El poc temps que ha passat entre les dues últimes edicions de la fira i el fet que l’anterior fos just abans de la campanya de Nadal explicarien aquesta menor afluència", segons els convocants.

Entre els joves assistents, les germanes Keidy i Keneisy Moreno, provinents d'un curs de certificació professional d'Ampans, buscaven una oportunitat a Denso. Amb només vuit mesos d'arrelament a Catalunya, esperen poder treballar aquí com ho han fet al seu país, Veneçuela, en feines de dependenta o d'administrativa. Achraf Larhmich, del mateix curs organitzat per Ampans, també buscava un treball al sector de l'electrònica, la seva passió. Joaquín Marchena preferia deixar el currículum a Ausa, aficionat com és a la mecànica de l'automoció. L'Andreu, graduat en ciències ambientals, preferia donar-se a conèixer als mostradors de Casa Mas i Cots i Claret, a la recerca d'una feina en tècnic de laboratori o de certificador ISO.

Entre les empreses, Grup Llobet, asidu a l'esdeveniment, explicava haver recollit ja al migdia un parell de currículums amb possibilitats de tenir recorregut a l'empresa, segons explicaven Alba Duarri i Raquel Ramos, del departament de Recursos Humans del grup. A Ausa, un altre fix de les convocatòries de la fira, consideren "útil" la fira, ja que, a banda de pescar-hi talent potencial, els departaments de Recursos Humans de les diferents empreses tenen l'oportunitat d'intercanviar sensacions. Ausa buscava en aquesta fira poder cobrir "dos o tres" vacants d'operaris, explicaven els tècnics de selecció de personal de l'empresa Ester Gardella i Marc Bellet. Qui s'estrenava a la fira era Casa Mas, que està treballant en les obres de la nau sallentina on traslladarà la seva activitat previsiblement a finals d'any. L'empresa de Castellterçol contempla arribar a Sallent amb les seves tres-centes persones ja en plantilla, però poden haver baixes d'última hora. A més, l'empresa preveu que amb l'increment de superfície (dels 6.700 metres quadrats actuals als 30.000 de Sallent) caldrà incorporar més treballadors. A la fira, el departament de Recursos Humans, representat per Judit Buendia, Coral Casallarch i Isabel Pérez, demandava fins a una vintena de persones per a feines com manipuladors, xefs o tècnics en I+D o higiene. Al migdia ja havien recollit prop d'una vintena de currículums.

Compartir l'article

stats