La Confederació Nacional del Treball (CNT) farà un acte a Manresa aquest diumenge al migdia «per denunciar que no s’ha derogat la Reforma Laboral del Partit Popular, que era una de les promeses estrelles del Govern en material laboral», segons ha fet saber en un comunitat. L’acte, convocat amb motiu de la Festa del Treball, es farà a la Plaça de Catalunya a partir de les 12 del migdia. Hi prendran la paraula diverses persones vinculades al sindicat i representants de moviments socials de la ciutat. A continuació tindrà lloc un concert de rap de La Kurda Raval.

Durant la jornada, diu la CNT «es posarà especial èmfasi en la crítica a la nova reforma de la legislació laboral, de la qual en cap cas s’han atrevit a derogar els punts més conflictius de l’Estatut dels Treballadors, com la indemnització per acomiadament».

La CNT critica la confiança de CCOO i UGT, que han celebrat aquesta setmana una assemblea conjunt a la capital del Bages, en les virtuts de la modificació de la reforma. Els dos sindicats, diu la CNT, consideren que «contribuiran a superar la inestabilitat, la precarietat i l’excessiu ajust extern». CNT creu que aquest optimisme «es basa en una falsa creença en aconseguir beneficis a través dels pactes i no de la necessària confrontació». També critiquen que «aquests sindicats no siguin capaços de fer cap mobilització a la Catalunya interior».