CaixaBank ha guanyat 707 milions d’euros en el primer trimestre de l’any, el 85 % menys que el 2021, quan el resultat va ser de 4.786 milions pels impactes extraordinaris de la fusió amb Bankia, i ha reservat 214 milions per fer front a possibles deterioracions per la guerra d’Ucraïna.

En termes comparables, és a dir, excloent aquests extraordinaris i sumant el resultat generat per l’antiga Bankia abans de la fusió, el resultat del trimestre és el 21,9% superior al del 2021, un percentatge que augmenta fins al 37,6 % des d’un punt de vista comptable.

Els resultats de l’any passat incloïen una aportació positiva neta a efectes comptables de 4.300 milions pel fons negatiu de comerç i el registre de 28 milions de despeses extraordinàries netes d’impostos, de manera que distorsionen els aconseguits aquest exercici, va recordar el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, en roda de premsa.

Es tracta, va dir, d’uns resultats molt positius que s’han aconseguit en un context marcat per la pandèmia de covid-19, la guerra d’Ucraïna i el procés d’integració, que ja està executat al 90 %.

L’evolució del resultat, ha assenyalat Gortázar, es recolza en el creixement del marge d’explotació ( 5,4 %), així com en la reducció de les dotacions per a insolvències (-23,2 %) i altres provisions (-37,7 %), prenent com a referència el compte de resultats comparable.

Els anomenats ingressos recurrents, els derivats del negoci bancari tradicional, se situen en 2.761 milions d’euros, que suposen un lleuger descens de l’1,7 %, degut sobretot a la caiguda del marge d’interessos (-5,4 %) respecte al mateix període del 2021 per l’entorn de tipus d’interès negatius.