L’economia catalana va créixer un 6,4% interanual durant el primer trimestre, segons l’estimació avançada de l’Idescat. El PIB català va incrementar-se 1,2 punts per sobre de la mitjana europea (5,2%) i al mateix nivell que l’economia espanyola. En termes intertrimestrals, la variació s’ha situat en un 0,1%, dues dècimes per sota de la mitjana del conjunt de l’Estat (0,3%) i tres dècimes menys que l’assolida a la UE (0,4%). L’Idescat indica que el creixement de l’economia durant el primer trimestre de l’any es deu a l’evolució positiva del sector serveis, que mostra una «recuperació generalitzada» respecte de l’any anterior, sobretot en el turisme.

Segons les dades de l’Idescat, l’evolució de les branques relacionades amb el turisme (transport aeri, hoteleria, restauració i agències de viatges) mostren «importants augments d’activitat» derivat de la normalització de la mobilitat turística.

L’Idescat també destaca que, per primera vegada en els últims dos anys, s’ha constatat una millora en el turisme de negocis.

El sector de la indústria s’ha situat en el 0,4% i ha reduït el seu creixement en un punt respecte del quart trimestre del 2021 (1,4%). L’Idescat ho atribueix al fet que l’activitat industrial s’ha vist molt condicionada per l’increment generalitzat de preus.