Regió7

Regió7

Forminsa inverteix 5,3 milions a la planta de Dayco al Bages i garanteix l'ocupació de 25 treballadors

La Direcció General d'Indústria del Departament d'Empresa i Treball ha concedit a l'empresa bagenca un ajut de fins a 700.000 euros

La visita del conseller Torrent al Bages per explicar el futur de la planta Dayco Oscar Bayona

L'empresa Forminsa, dedicada a la fabricació de productes tècnics d'estampació metàl·lica, invertirà 5,3 milions a la planta de Dayco a Sant Fruitós de Bages i garantirà així la continuïtat industrial de la multinacional nordamericana, que l'any passat va anunciar el seu tancament. Forminsa permetrà ocupar 25 treballadors de Dayco en els propers dos anys. De fet, de la setantena de treballadors acomiadats per la multinacional, més d'un 70% s'han pogut recol·locar en empreses del Bages. De la seva banda, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat que s'ha concedit un ajut a Forminsa de 700.000 euros en el marc de la línia d'ajuts a la reindustrialització. "Aquesta és una molt bona notícia", ha celebrat.

Dayco va anunciar el mes de maig de l'any 2021 que tancaria progressivament la planta de Sant Fruitós de Bages al llarg del 2022. La multinacional nordamericana va justificar el tancament per les dificultats que passava el sector de l'automoció i a les pèrdues de la fàbrica dels últims anys. De fet, fins aquest mes de març encara hi ha hagut activitat a la planta bagenca, però en aquests moments ja es troba totalment tancada.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, s'ha desplaçat aquest dijous fins a Sant Fruitós de Bages per anunciar la continuïtat industrial de Dayco. I és que l'empresa familiar Forminsa, amb una quarantena de treballadors i seu a Castellbell i el Vilar, s'ha quedat les instal·lacions de la multinacional nordamericana per desenvolupar-hi un projecte relacionat amb el vehicle elèctric. De fet, Forminsa és una de la seixantena d'empreses que formen part del projecte 'Future: Fast Forward', impulsat per Seat i Volkswagen.

La inversió que Forminsa farà a la planta de Dayco supera els 5,3 MEUR i garantirà l'ocupació de 25 treballadors de Dayco en els exercicis 2022 i 2023. De la seva banda, el Departament d'Empresa i Treball ha concedit un ajut a Forminsa de 700.000 euros en el marc de la línia d'ajuts a la reindustrialització. L'objectiu de l'empresa és que la planta entri en funcionament a principis de setembre.

El director general de la companyia, Josep Codina, ha relatat que actualment l'empresa està desenvolupant un producte innovador. Es tracta d'un component per a la cadena de valor del 'battery pack' dels vehicles elèctrics. De fet, Codina ha assegurat que es tracta d'un producte amb "molt potencial tecnològic" i això fa que les perspectives de l'empresa per als propers anys siguin molt bones.

Compartir l'article

stats