La reindustrialització de Nissan va fer ahir un pas endavant en tancar Silence i els sindicats un acord per contractar un centenar de treballadors, encara que el procés per reactivar tota la planta de Zona Franca segueix sense tancar-se i la plantilla va sortir al carrer a exigir més celeritat.

Després que Silence, fabricant de motocicletes elèctriques participada per Acciona, amenacés la setmana passada de replantejar-se la seva inversió, el principi d’acord per contractar 110 treballadors de Nissan garanteix que s’instal·larà a la Zona Franca. Silence té previst fabricar-hi cotxes elèctrics de petites dimensions.

En funció de l’acord, aconseguit passades les dues de la matinada després de dotze hores de reunió, els exempleats de Nissan s’incorporaran al projecte de Silence amb les condicions acordades en l’ERO (tres anys d’ocupació mínima i un sou que està un 20 % per sobre del de referència del sector).

Al Parlament, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, es va congratular de l’acord i va destacar que permet «desbloquejar una bona part de la negociació sobre Nissan». També davant el ple de la cambra, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va voler «agrair la feina» duta a terme pel departament d’Empresa, així com també «a la representació dels treballadors i al conjunt d’actors que han participat de la taula de reindustrialització».

En paral·lel, mig miler d’extreballadors de la multinacional japonesa -segons càlculs de la Guàrdia Urbana- es van manifestar pel centre de Barcelona per reclamar al govern central i al de la Generalitat que accelerin el procés de reindustrialització, alarmats per la lentitud amb la qual avança i la falta de concreció dels projectes industrials.