La plataforma de missatgeria Twitter va arrencar ahir la cotització amb una caiguda del 9,92%, després que Elon Musk creés una gran confusió després d’anunciar que deixava en suspens la compra de la plataforma, per valor de prop de 44.000 milions de dòlars (més de 42.000 milions d’euros al tipus de canvi actual), i d’assegurar, dues hores després, que hi seguia compromès.

Cinc minuts després de l’obertura, a les 09.35 hora local (13.35 GMT), les accions de la companyia perdien 4,47 dòlars, fins a marcar 40,61 dòlars per títol. Musk havia anunciat a les 05.44 de la matinada hora de Nova York que deixava l’acord pendent fins a conèixer amb més detall quants comptes falsos hi ha a la xarxa social. «L’acord de Twitter queda suspès temporalment a l’espera de detalls que donin suport al càlcul que els comptes falsos i de spam representen menys del 5% dels usuaris», va escriure Musk en un missatge publicat a la mateixa xarxa social de la qual pretén ser amo.

El tuit va provocar un enfonsament de les accions de la companyia de prop del 20%, fins que es van situar en 36,5 dòlars, durant les operacions electròniques anteriors a l’obertura de la Borsa.

Però poc més de dues hores després del seu primer missatge, a les 07.50 hora local, l’empresari va escriure un altre breu tuit en el qual es limitava a assegurar: «Encara compromès amb l’adquisició», la qual cosa va afavorir que els títols de Twitter recuperessin una part del terreny perdut.

La decisió del fundador de Tesla arriba després que a finals d’abril el multimilionari arribés a un acord amb els accionistes de la companyia de Twitter per adquirir el 91% de la plataforma que no controlava.