El principal objectiu de la 4a edició de la Setmana de l’Emprenedoria de Manresa i Comarca, que tindrà lloc del 23 al 27 de maig, és reflexionar i gaudir de l’emprenedoria en diferents formats i espais de la ciutat per visibilitzar els diferents agents que formen l’ecosistema emprenedor del Bages, com destaquen els seus responsables.

Després de dos anys de pandèmia –la 3a edició es va fer l’any 2020 en un format virtual– la Setmana de l’Emprenedoria, que impulsa l’Ajuntament de Manresa, torna amb una programació que posarà l’èmfasi en el món de la indústria creativa (artistes, artesans, arquitectes, dissenyadors, editors digitals...), i en què destacarà el treball dels valors, el prototipatge, el disseny i el dinamisme d’un dels sectors amb més futur de creixement i amb una gran capacitat d’atracció de talent jove.

L’edició l’obrirà un curs de com parlar en públic a càrrec del popular actor Fermí Fernández i es tancarà amb una jornada exclusiva a l’edifici de l’Anònima, sota el nom de «Viure de crear». La programació –amb una vintena d’activitats- es completa amb taules rodones, xerrades motivacionals i inspiradores, relats i experiències emprenedores, premis empresarials, espais de trobada i de networking, formacions, presentació de llibres, entre altres propostes.

En aquesta quarta edició s’han volgut reforçar les activitats presencials, encara que també es faran algunes sessions en format online. Les activitats es duran a terme a les instal·lacions del CEDEM, al Palau Firal, però també en altres espais de la ciutat, com ara l’Eurecat, Epsem, auditori Plana de l’Om, Ateneu Cooperatiu Catalunya Central, General Store & Cofee , Cal Segudet (Castellnou de Bages) i l’edifici de l’Anònima.

El gruix de les activitats són promogudes des de l’Ajuntament de Manresa, però també s’hi han sumat entitats com EPSEM-UPC Manresa, Pimec, GEST!, Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, Servei d’Ocupació de la Catalunya Central (SOC), Serveis Territorials a la Catalunya Central d’Empresa i Treball, ACCIÓ...

Les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia, que es pot fer des del web del CEDEM (https://www.manresa.cat/cedem).