Els treballadors de la planta santfruitosenca de Denso han acordat en assemblea fer aturades de dues hores en els tres torns els dies 25 i 27 de maig i l’1 de juny per discrepàncies amb l’empresa pel que fa a la paga de beneficis, uns diferències que s’arrosseguen de fa anys.

Les aturades ja han estat sol·licitades i registrades, i també s’ha demanat una conciliació amb l’empresa per al dia 24 de maig, que esperen que «serveixi per arribar a un acord», afirma Leo Clares, secretari general d’Indústria d’UGT Catalunya Central.

Els treballadors «no veuen clars els paràmetres que aplica l’empresa per a la paga de beneficis i ja fa temps que s’arrosseguen les discrepàncies, i consideren que hi ha una manca de transparència», afegeix Clares.

Es farà una aturada de 2 hores en cada torn, d’11 a 13 h, de 18 a 20 hi de 23 a1 h.

Dels quatre sindicats que integren el comitè d’empresa de Denso, UGT, USOC, CGT i CCOO, només aquest darrer, que és el majoritari, no s’ha adherit a la convocatòria d’aturades.

Denso Barcelona, que té una plantilla de més de 1.000 treballadors, està dedicada a productes electrònics per als principals productors de cotxes europeus i està establerta a Sant Fruitós des del 1989.