L'escalada de preus dels carburants continua i tant la gasolina de 95 com el gasoil s'han acostat els seus màxims, segons el Butlletí Petrolier de la Unió Europea. El preu calculat a partir de les dades més d'11.400 estacions de servei a l'estat espanyol en vigor el 23 de maig marca que la benzina ha batut un nou rècord amb un preu d'1,94 euros el litre, mentre que el gasoil se situa en el tercer preu més alt de la història amb 1,867 euros. A aquest preu caldria aplicar-hi el descompte de 20 cèntims al litre aprovat pel govern espanyol per combatre l'escalada de preus dels combustibles.

On és més barat omplir el dipòsit avui a Manresa?

Segons el registre de preus del Ministeri d'Energia, només 5 estacions de servei manresanes venen avui el litre de gasoil a menys de dos euros. La gasolinera Bonarea del polígon dels Dolors està venent el litre de gasolina a 1,793 euros i el de gasoil a 1,686 euros. Es tracta de l'estació de servei on omplir el dipòsit aquest dijous surt més barat. En segona posició es troba la benzinera GM Oil, ubicada al carrer Sallent. El litre de gasolina en aquesta estació surt per 1,799 euros, mentre que el litre de gasoil es ven per 1,729 euros.

A l'avinguda dels Dolors, la gasolinera Galp, té avui el preu de la gasolina marcat a 1,899 euros/litre; i a 1,809 el gasoil.

Les dues benzineres de Q8, ubicades a la carretera de Vic i la Muralla de Sant Francesc, són les altres estacions que ofereixen la gasolina per sota dels dos euros. Avui el litre d'aquest carburant en aquesta gasolinera es ven per 1,959 euros. Pel que fa al litre de gasoil, el seu preu puja a 1,989 euros.

Un increment del 43,64% en un any

La gasolina arrossega un increment del 43,64% en un any, en un context de tensions internacionals energètiques agreujat per l'esclat de la guerra d'Ucraïna. L'increment de preu dels carburants és un dels factors més decisius a l'hora d'explicar l'augment de l'Índex de Preus al Consum (IPC) que va tancar l'abril amb un creixement del 8% a Catalunya.