Regió7

Regió7

L’anoienca Original Buff rep el premi Promoció del Territori del CETIM

La festa de germanor de l’ens manresà homenatja els col·legiats amb més trajectòria a l’entitat

Els representants de Buff en rebre el guardó del col·legi de mans d’Àngel Vilarasau | CATPRESS

L’empresa igualadina Original Buff va ser ahir al vespre la guardonada amb el premi Promoció del Territori, edició 2022, que concedeix el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials i Graduats en Enginyeria de Manresa (CETIM), una entitat que representa un col·lectiu format per més de 1.200 professionals de l’enginyeria de tota la Catalunya Central. El guardó reconeix anualment la tasca d’una persona, entitat o empresa que s’ha destacat en la seva defensa i promoció del territori central. En aquest cas, el jurat ha tingut en compte la innovació del producte, l’aposta per la producció local i la recent creació d’una escola de confecció amb la qual preveuen formar un centenar de persones durant els propers 3 anys.

La festa va servir per homenatjar els col·legiats veterans | CATPRESS

El lliurament del premi va tenir lloc en el transcurs de la festa de germanor del CETIM, un esdeveniment que reuneix anualment els professionals de l’enginyeria del territori i que ahir va aplegar més de 200 persones als Carlins de Manresa. Durant l’acte es va fer un homenatge als col·legiats i col·legiades amb més trajectòria, un total de 19 persones que celebren 25 anys de col·legiació i 50 anys a la professió.

En el moment de la recollida del premi, els representants d’Original Buff van agrair el guardó i van refermar el seu compromís amb el territori.

Els reconeixements per als col·legiats amb 25 anys al Col·legi van ser per a Ignasi Baqués Ruiz, Josep Corominas Griera, Elisabet Duocastella Pla, Valentí Feliu Sallent, Agustí Fontquerni Gorchs, Francesc Xavier Gómez Garcia, Jordi Jorba Bergua, Miquel Leon Pardo, Susana Martínez Ruiz, Joan Muñoz Reynes, Jordi Oliva Arias, David Sánchez Solsona, Josep Solé Cases, Joaquim Torras Lladó, Josep Vargas Oliva i Xavier Villalonga Boixó.

Pel que fa als col·legiats que fa 50 anys que exerceixen la professió, han estat reconeguts Jesús Brugués Brugués, Ramon Mor Altarriba i Jaume Sanahuja Martí. Els reconeixements han estat lliurats pel degà del CETIM, Àngel Vilarasau, i els exdegans Domènec Valero i Francesc Josep Archs.

En el seu parlament, Vilarasau va fer un repàs als seus vuit anys de deganat que acabaran el setembre. El degà va afirmar que malgrat la conjuntura, el nombre de visats actual ja està per sobre del d’abans de la pandèmia, el que «dona una mostra de la potència que té la nostra professió». De la tasca de la junta actual va destacar les millores a la seu del Col·legi, la instal·lació de plaques fotovoltaiques per proveïr energèticament la seu, l’estreta col·laboració amb la UPC Manresa i la bona situació econòmica que deixen. Un fet que, va dir, «és important perquè ens agradaria ser al projecte de la Fàbrica Nova».

L’acte va ser conduït pel monologuista Pep Plaza i va finalitzar amb una actuació del seu espectacle L’home de les mil veus. Seguidament, es va celebrar un sopar a peu dret al restaurant Cau de l’Ateneu.

Compartir l'article

stats