L’Institut Agrícola ha mostrat el seu suport a la proposta dels ajuntaments de Viladecans, Gavà i Sant Boi (Baix Llobregat) per crear un ‘hub’ agroalimentari al Baix Llobregat, segons un comunicat de l’associació aquest dilluns.

L’entitat va explicar que el pla està alineat amb el presentat per l’Institut Agrícola i Foment del Treball al març, i que considera «tremendament necessari» per a la sobirania productiva de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’Institut Agrícola va posar especial èmfasi en les reformes necessàries perquè el ‘hub’ agroalimentari sigui una realitat, i «que projectes com en el seu moment va ser el Parc Agrari deixin de ser un model intocable per donar pas a estructures productives competitives».

Va assegurar que el primer element imprescindible és dotar de seguretat jurídica les inversions que s’ha de fer i va demanar protegir la propietat privada i facilitar el relleu generacional en les explotacions.

Va lamentar l’actual «fiscalitat confiscatòria que impedeix que el sector agroalimentari pugui canviar fàcilment de pares a fills» i va demanar una reforma d’impostos com patrimoni, successions, plusvàlua o l’actualització de valors cadastrals.