La Taula Local de la Formació Professional i l’Ocupació de Sant Vicenç de Castellet es presentarà formalment dilluns en un acte a l’Auditori de la Biblioteca, a partir de 2/4 de 8 del vespre, que comptarà amb la presència del president del Consell Català de la Formació Professional de Catalunya, Fabian Mohedano. L’Ajuntament lidera un projecte que compta amb la participació d’agents institucionals, educatius, socials i econòmics del territori amb l’objectiu de fer compatibles les necessitats laborals i de contractació de les empreses de tot l’entorn del Bages Sud amb l’oferta educativa de FP d’aquest territori.

L’alcaldessa, Adriana Delgado Herreros ,apunta que «la creació de taula va de la mà del Consell de la Formació i Qualificació Professional de Catalunya» i afegeix que «serà una eina que funcionarà com a espai de trobada i recollida de propostes concretes per ajudar a posar en comú les demandes d’ocupació de les empreses i les persones formades en l’àmbit de l’FP que busquen una oportunitat laboral». Sant Vicenç de Castellet té centres educatius de referència en l’àmbit de l’FP i l’Ajuntament pretén que aquest nou instrument faciliti poder cobrir les necessitats de les empreses del territori, les faci més competitives i, de retruc, baixi l’atur i es generi una ocupació de major qualitat.

A la taula hi haurà representats els Ajuntaments de Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Marganell, Castellgalí, El Pont de Vilomara i Rocafort, el Consell Comarcal del Bages, els serveis territorials dels departaments d’Educació i d’Empresa i Treball a la Catalunya Central, l’Escola Montserrat, l’INS Castellet, l’Associació d’Empresaris de Sant Vicenç de Castellet, la UBIC i representants dels sindicats UGT i Comissions Obreres, més empreses convidades. La taula començarà a treballar de manera formal a partir de setembre en què es convocarà una primera sessió ordinària per començar a recollir propostes.