L'organització de consumidors OCU ha denunciat davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a Pastas GalloDanonePescanovaColacaoTulipán i Campofrío per la reduflació, una pràctica que consisteix a donar menys quantitat de producte cobrant el mateix. L'entitat no descartar ampliar la seva denúncia a més productes i empreses.

En concret, l'OCU ha presentat aquesta denúncia perquè la CNMC determini si la reduflació, que ha detectat en aquestes sis empreses, és una pràctica que pogués alterar la competència de forma deslleial, a causa de la falta de transparència per als consumidors.

A més de la denúncia a l'organisme presidit per Cani Fernández, l'organització de consumidors informarà el Ministeri de Consum perquè estudiï la implantació de mesures que obliguin els fabricants a millorar la informació que donen als consumidors sobre el preu i la quantitat dels seus productes.

Pujades "encobertes"

L'OCU, amb independència de la legalitat de la reduflació, ha criticat aquestes pràctiques "opaques", ja que "en la majoria de les ocasions és imperceptible per als consumidors", per la qual cosa és necessari advertir d'aquestes pujades "encobertes" als consumidors.

L'organització també ha denunciat que l'increment dels preus de l'energia i matèries primeres ha provocat una "important" pujada de preus de diferents béns i serveis.

En concret, xifra en un 9,4% la pujada anual en el cost d'alimentació.