El 72,34% dels afiliats de CCOO i UGT de Seat han donat el vistiplau al preacord del nou conveni col·lectiu signat per tots dos sinnicats i l’empresa. Així ho van explicar ahir en declaracions a la premsa el secretari general d’UGT a l’empresa, Matías Carnero, i el seu homòleg de CCOO, Rafa Guerrero, després del recompte dels vots del referèndum celebrat entre els seus afiliats ahir.

En concret, el preacord va ser aprovat per 7.091 treballadors, mentre que 2.576 (el 26,78%) van votar-hi en contra, 117 vots van ser en blanc i 18 nuls.

Tots dos representants sindicals van lamentar que només hagin pogut votar els prop d’11.000 afiliats als seus sindicats i no la plantilla sencera de 15.000 empleats, per la negativa de CGT de vincular el resultat final al preacord.

Està previst que l’acord definitiu se signi en les pròximes setmanes, una vegada es redacti el text i es publiqui en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

Carnero es va mostrar satisfet pel resultat de la consulta i va assegurar que aquest preacord «marcarà història. És la primera pedra de l’electrificació de la fàbrica». Guerrero també va fer una valoració positiva «de l’exercici democràtic» i va celebrar que la plantilla hagi valorat tant les formes com el fons en l’estratègia de negociació, segons ell.