La consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró Buldó, presidirà l’acte central del centenari de la Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages que se celebrarà el proper dilluns, a les 7 de la tarda, a l’auditori de la Plana de l’Om. També hi han confirmat la seva assistència l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, així com altres autoritats i representants de col·lectius professionals.

La primera referència documental de la Cambra data del 1921, però la commemoració es va haver d’ajornat l’any passat per les restriccions derivades de la covid. La presentació de l’acte i discurs inaugural anirà a càrrec del president de la Cambra, Pere Ribera Sellarès.

En el decurs de l’acte, Marc Torras Serra, director de l’Arxiu Comarcal del Bages, i autor de La Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages. 100 anys, presentarà el llibre en què ha treballat els darrers anys, a partir de la recerca documentació històrica aportada per la pròpia Cambra i de fons d’arxius públics. A partir de l’evolució de la Cambra de la Propietat, el llibre permet conèixer Manresa en el darrer segle. El llibre reprodueix imatges de la ciutat i dels personatges més rellevants vinculats a aquesta organització que, durant bona part de la seva història, era oficial i de filiació obligatòria. Actualment, els socis de la Cambra hi són voluntàriament i l’entitat ofereix un ampli ventall de serveis relacionats amb la propietat urbana.