Els tripulants de Ryanair han anunciat nous dies de vaga durant el mes de juliol, i intensifiquen així les protestes contra l’aerolínia de baix cost. USO Sitcpla han registrat aturades els dies 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de juliol als 10 aeroports espanyols en què opera. El conflicte laboral s’agreuja i l’anunci de les centrals arriba durant una nova jornada d’aturades, en què Ryanair s’ha vist obligat a cancel·lar 10 vols i ha registrat retards en 123 més, segons dades actualitzades a les 13.00 hores pels sindicats convocants.

El CEO de Ryanair es pronuncia sobre el final dels vols ‘low cost’

L’era dels vols barats està arribant al seu final com a conseqüència dels creixents preus del combustible i les càrregues ambientals, segons ha destacat el CEO de l’aerolínia ‘low cost’ Ryanair, Michael O’Leary, que pronostica que no tornarà a tenir preus tan assequibles fins a almenys d’aquí a cinc anys.  «Volar és massa barat per al que és. Em sembla absurd, cada vegada que vola a Stansted, que el viatge amb tren al centre de Londres és més car que el bitllet d’avió», ha declarat O’Leary en declaracions al ‘Daily Mail’.

«Han sigut la meva obra personal [amb referència als viatges ‘low cost’). Vaig guanyar-hi molts diners. Però no crec que viatjar amb avió sigui sostenible a mitjà termini amb una tarifa mitjana de 40 euros. És massa barat», ha destacat l’empresari.

 No obstant, O’Leary tampoc contempla un creixement desbocat de les tarifes, ja que calcula un increment que «continuarà sent molt barat i assequible, a uns 50 i 60 euros».

Vaga

Les declaracions del CEO de Ryanair coincideixen amb la decisió del personal de cabina de la companyia a Espanya de convocar 12 dies de vaga al juliol després dels quatre que es van realitzar la setmana passada.