L’edició d’enguany de l’Ecoviure estrenarà a l’octubre el passeig Pere III i la plaça Sant Domènec com a nou emplaçament, per apropar-la més a la ciutadania, guanyar visibilitat i poder traslladar el debat sobre la sostenibilitat a peu de carrer.

El certamen, que arribarà a la 23a edició, tindrà lloc el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, amb la mostra d’expositors i activitats paral·leles relacionades amb el medi ambient. A més, al llarg de tota la setmana prèvia (des del dia 17) tindran lloc les jornades tècniques adreçades a professionals, que en aquest cas es mantindran al Palau Firal, on la fira s’ha celebrat fins ara. Els eixos sobre els quals giraran les jornades seran l’aigua, l’energia, l’agricultura ecològica i el residus.

L’Ecoviure, que va néixer el 1997, és una fira multisectorial centrada en la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, té com a objectiu ser el punt de trobada entre públic i professionals de diferents àmbits relacionats amb el medi ambient.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, amb col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Manresa, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, Aigües de Manresa i l’Escola Agrària de Manresa.