Després de 64 anys d’història, el Cercle d’Economia s’estrena amb les urnes. Fins ara el relleu es feia a través d’una candidatura de consens. Però en aquesta ocasió els 1.200 socis d’aquest prestigiós fòrum d’opinió, hauran d’escollir entre l’exconseller delegat de Banc Sabadell i president del patronat d’ESADE, Jaume Guardiola; i la presidenta de Trea Capital Partners i la fundació Tanja, Rosa Cañadas.

El president sortint, Javier Faus, ha sigut el primer a dipositar el seu vot a l’urna aquest matí. L’horari de votació és de 10 del matí a set de la tarda.

També el candidat Jaume Guardiola ha votat.

Rosa Cañadas també ha dipositat el seu vot.

Guardiola va aconseguir validar 588 dels 50 avals mínims necessaris per presentar-se i Cañadas, 216. Els socis poden avalar una o les dues candidatures.

Guardiola proposa una junta de 21 membres amb l’economista i directora de la Barcelona Graduate School of Economics, Teresa Garcia-Milà, i l’editora de Random House, Núria Cabutí, com a vicepresidents. Els altres membres són Camino Quiroga (notari); Carmina Ganyet (Colonial); Oriol Aspachs (CaixaBank); Marc Puig (president del Grup Puig); Miguel Trias Sagnier (Cuatrecasas); Jordi Amat (escriptor i filòleg); Maite Barrera (presidenta de Barcelona Global); Mercè Conesa (Incasòl); José María Lassalle (consultor estratègic, escriptor i analista polític); Núria Mas (IESE i consellera del Banc d’Espanya), Alfonso Rodés (president d’Havas Media Group); Francesc Rubiralta (Celsa Group); Laura Urquizu (consellera delegada i presidenta de Red Points i Xavier Vives (IESE). Tots ells, incloent-hi Guardiola, ja formen part de la junta actual. A més, incorpora Clara Campàs (Asabys Partners), Pol Morillas (director del Cidob), Dani Aicart (Barcelona de Serveis Municipals) i Rita Almela (emprenedora, inversora i experta en transformació digital, innovació i tecnologia i sòcia fundadora de 101 Ventures).

Cañadas, per la seva banda, proposa una junta de 16 membres amb Sacha Michaud (Glovo); Gerard Garcia (fundador i conseller delegat de Deale); Joan Francesc Bañó (soci fundador d’Open House Games i mentor de ‘start-ups’ a través d’Aticco Lab); Josep Gómez Torres (fundador i conseller delegat de Reby), Ramon Palou (fundador d’Onsecur); així com Maria Rosa Fiol (Unió Patronal Metal·lúrgica); Jorge Lasheras (expresident de Yamaha a Espanya i actualment president del Cercle Empresarial del Japó; Marina López Sanjurjo (consellera i directora corporativa del grup Hotusa); Rosa Nonell (doctora en Economia per la Universitat de Barcleona (UB); Marta Plana (cofundadora de Digital Origin); Xavier Prats (assessor especial de Teach for All); Stella Raventós-Calvo (presidenta de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals); Josep Soler ( director general de l’Institut d’Estudis Financers), Silvia Sorribas (Telam) i Rafael Vilasanjuan (IS Global i columnista d’EL PERIÓDICO). Només la mateixa Cañadas, Marta Plana i Rosa Nonell han format part de juntes anteriors del Cercle.